Ok, dit gebeurt me dus altijd: misschien is het een vrouwending…?

Ik moet naar de stad, dat overkomt me wel vaker. Maar nu zijn het vakantie inkopen, want vanaf morgen ga ik 2 weken op vakantie naar Thailand en er moeten nog wat dingetjes gekocht worden. Je weet immers nooit of je daar nog iets kunt kopen en op een opticiën hoef je daar ook niet te rekenen, dus op pad maar… Voor alle duidelijkheid: ik ben heel gericht op zoek naar een paar dingen die ik nog mis om weg te gaan. Ik voeg even het lijstje toe met wat er gekocht dient te worden:

image

Voor de man zou dit specifieke geval erg prettig zijn: ‘er is een lijstje, dus een doel, er is omschreven wat er gevraagd wordt, niet heel duidelijk, maar ik weet wat er bedoeld wordt. Helaas staan de winkels er niet bij. Kan ik hiermee uit de voeten: nee. Heb ik een keuze: nee. OK Gaan!

Voor vrouwen ligt dit dus echt gecompliceerder. Want leg mij nou eens uit hoe het kan dat ik met bovenstaand lijstje weg ga en het onderstaande thuis kom?!

Vakantiespulletjes

Als je het niet helemaal kunt zien, de korte samenvatting is: een heleboel zooi, maar slechts een enkel item van het lijstje.

Maar uiteraard heb ik daar goede redenen voor:

Bikini: ‘reserve omdat als ik altijd die andere aan doe, hij zo snel slijt’

Jumpsuit ‘ja, ik heb pas 4 jumpsuits, maar niet in deze kleur!’

Hoed ‘ik wil toch geen zonnesteek oplopen en ik ga niet met zo’n stomme pet lopen’

Human nature winddicht jack: ‘tja, die oude is nou eenmaal 3 maten te groot, dus heb ik echt nodig’

Lifeproof hoesje: ‘met mijn handigheid is dit echt beter dan een verzekering afsluiten’

Dopper fles: ‘is toch echt super handig tijdens die bergtrekking om een dop te hebben waar je uit kunt drinken?’

Nouja, zo kan ik nog wel 10 excuses bedenken waarom ik die spulletjes echt nodig had en zeker komen ze ook van pas. Het wordt alleen zo enorm gemakkelijk om alles in het kader van de vakantie te kopen: ‘ja, maar dat is echt onmisbaar op vakantie!’ ‘je gaat maar een keer zo ver op vakantie, dan moet je wel goed voorbereid zijn…’

En de dingen waar ik voor ging? Driekwart broeken blijken zo enorm uit de mode te zijn, dat ik alle kledingwinkels moest bezoeken (hè, wat een straf… 😉 ) en uiteindelijk bij de laatste (ja, die) een driekwart broek vond die én klein genoeg was én ook nog enigszins als hip door zou kunnen gaan (in 1997).

De inentingen, tja daar kon ook bijna niets aan mis gaan (zie huge pleister… 😉 )

Hepatitis

De opticiën bleek dicht te zijn, dus morgen moet ik weer de stad in, wie weet wat ik dan weer tegen kom… Ik heb in ieder geval een excuus. Ik kan er niets aan doen, het is een vrouwending… 🙂

Share

One Reply to “Vakantieinkopen precies volgens ’t lijstje?!”

  1. Hoi Inetjehhh,

    Ok, ik neem ook altijd veel te veel mee. Het zal wel een mannending zijn.

    Als je op vakantie gaat doe je dat om te ontspannen. Het laatste wat je dus wil is je tijdens de vakantie zorgen maken over lenzenvloeistof die op is!

    Je gaat dus een lijstje maken met dingen die je echt nodig hebt maar gaandeweg kom je steeds dingen tegen (of bedenk je dingen) die ook super handig zijn. Vaak gaat het dan om dingen die je thuis niet direct nodig hebt maar op vakantie wellicht wel. Je weet namelijk niet waar je precies in terecht gaat komen en waarschijnlijk zit je programma prop vol met van alles en niks. En als je dan een keer niks hebt is dat ook wel even fijn.

    Zie al die spullen dus maar als een garantie voor zorgeloos genieten. Het gevoel dat je alles bij hebt en dat je onafhankelijk bent van wat daar wel of niet te krijgen is. Of dat je je tijdens je drukke programma in moeilijke bochten moet wringen omdat je iets echt nodig hebt.

    Al die spullen staan dus voor zorgeloos genieten en een vakantie zonder stress. Ach, en wat is alleen al dat gevoel waard? Waarschijnlijk veel meer dan de kosten van een fles lenzenvloeistof.

    Ik weet niet of het echt een mannending is maar het voelt altijd erg goed. Zeker op al die keren dat ik mensen op vakantie van dienst heb kunnen zijn omdat ik iets “toevallig” wel bij had.

    Fijne vakantie lieve Ine en geniet ervan!
    Ruud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *