สวัสดีตอนเย็น (goedenavond) [Thailand]

Daar lig ik dan, jetlagged en wel in mijn tijdelijke bedje op 10 hoog (van de 25 ofzo). Century park hotel is echt een plaatje!

Ik heb het zwembad nog niet gezien, maar na wat ik vanavond gezien heb, belooft dat wel wat. Ik heb een prachtige kamer met 2 bedden: 1 voor lichaam, 1 voor geest 😉 En dit hotel is groooot, maar ECHT GROOOOOOT! Als je zeg maar denkt: wow, dit is een groot hotel! Dan moet je er zeg maar nog 10x zo groot denken. Ik heb me laten vertellen dat het zwembad op het dak is (25 hoog dus!), maar dat moet ik nog even verifiëren.

image

Maargoed, dat was me het dagje (en nachtje) wel! Na de eerste nachtvlucht (waarin ik 6:40 uur slapen vervangen heb door “500 days of summer” en “Frozen”, wat een stuk effectiever was), vervolgens een snelle overstap in ‘we hebben wat geld over, weet je wat we doen, we dumpen een vliegveld midden in de woestijn-Abu Dhabi’

imageen wederom 6:50 zitten, doezelen, “The longest rider” kijken(echt een film voor jou, Carmen!), 2 fantastische maaltijden en maar liefst 3 chocoladebrownies (pfff, het is niet netjes om eten te weigeren) en kletsen met de buurtjes die uit Ijsland blijken te komen is het dan eindelijk zover. Wauw! Het vliegtuig is écht aangekomen in Bangkok. WOW! Ik ga dit echt doen, wat stoer en wat ben ik trots dat ik het ook echt gewoon doe 😀

Wel een beetje gek, want het is al donker: de dag vliegt echt om als je 5 uur in de tijd vooruit reist. Ineens lijkt de dag alweer voorbij!

En dan begint het echte avontuur: tas op de rug, zelfverzekerd het vliegtuig uit en zonder de ‘travelator’ gewoon een km naar de bagageband lopen. Zit al lang genoeg. Gelukkig staat er onder het Thais ook Engels, want anders had ik het drop of-punt bagage niet eens gevonden.

Een opvallend ding in Thailand dan maar gelijk: mensen dragen mondkapjes of hebben muziek in bij de douane. Een hele aparte gang van zaken, maar ze stempelen m’n paspoort, dus zal wel goed zijn. Bagage is verrassend snel gevonden, en dan is het even onzeker kijken, want welke uitgang zullen ze me op staan te wachten! Ik gok de goede exit en maak kennis met mijn eerste medereisgenoten. En dat klikt gelijk. Twee jongere stellen met ongeveer dezelfde mindset: 1 stel uit Limburg, 1 stel uit Veldhoven. En natuurlijk al die andere mensen ook, waar ik niet precies de namen meer van weet. We kruipen in de taxibusjes; plakkerig warm, vies. Straks hopelijk lekker douchen.

Bij het hotel volgt een lang verhaal van onze reisleider, maar een van de hoofdpunten die ik er dan toch wel uit kan halen dat we morgenochtend om 05:15 😐 op moeten staan, want we gaan morgen een gave fietstocht door Bangkok maken 😐 Oja, dat noemden we vakantie. Jíj wilde een avontuurlijke vakantie… Je krijgt wat je verdient. En wie hield er rekening met mijn jetlag, want inmiddels ben ik over m’n slaap heen? Ach, slapen kun je altijd nog als je dood bent. Ik denk dat ik gevloerd terug kom, maar ja: dan hebben we in ieder geval de foto’s nog. 😀 We sjaken nog wat wifi-wachtwoorden, lopen naar de plaatselijke 11/7 of was het 21/7. Geen idee, een winkel met eten en kopen wat flessen enzo. En dan is het tijd om naar de kamer te gaan, een heerlijke douche te nemen (wooow, die is echt lekkerrrrrrr)

image

en te gaan slaaaapen. Want hoewel het bij jullie pas half 7 is, is het bij mij al half 12 en ik ben kapot. Gelukkig heb ik doorgaans energie voor tien, dus die andere negen zal ik morgenochtend om 5:15 aanspreken als de wake up call gaat. Ik heb er zin in!

Slaap lekker, Nederland!

Share

Een gedachte over “สวัสดีตอนเย็น (goedenavond) [Thailand]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *