De schoonmaakster in mij :)

Een doekje over mijn bureau. Er is al geen stof meer te zien, want ik heb het 3 dagen geleden ook al een keer afgenomen, maar toch.
Gek hoe gemakkelijk het went om je huis op orde te houden als je gewoon de hele week thuis bent. Waar ik normaal tussen het koken van de pasta en het omkleden voor het sporten even snel de vaatwasser in ruim, heb ik nu ineens zeeen van tijd om dat zorgvuldig te doen. En waar ik soms in mijn toch al gestructureerde planning moet zoeken naar een gaatje om te kijken wanneer ik mijn beddengoed in de was zal gooien, omdat ik eigenlijk over ruim 2 uur weer niet thuis ben om hem over te gooien in de droger heb ik nu tijd de stofzuiger elke dag even door de woonkamer te halen (tja handiger ben ik niet geworden in de vakantie en de poes ook niet, dus elke dag loont de moeite 😛 ).

Niet dat ik verder niets te doen heb hoor!
Maandagochtend zijn opa en oma op bezoek geweest om de Thailand-fotoboeken te bekijken, maandagmiddag picknicktafel nog een 3e laagje verf geven, maandagavond auto wegbrengen voor de APK en bootcampen (sta bovenaan in de lijst met meeste trainingen bijgewoond de laatste weken 🙂 )
Dinsdagochtend boodschappen met mama, dinsdagmiddag 45 km gefietst met mama naar Steenbergen, vervolgens gekookt voor papa en Simone die kwamen eten, met pap naar de yoga, daarna een heerlijk soepje eten bij oom Peter en tot slot nog even de auto ophalen van de keuring.
Maak je vooral niet meer druk of ik me wel vermaak 😉 . Het grappige is dan wel weer dat je eigenlijk denkt ‘niets’ te doen, terwijl je ongemerkt je dagen opnieuw invult als je niet hoeft te werken. Je maakt een nieuwe planning, waar de ruimte anders gebruikt wordt. In mijn geval dus door heel veel uitjes met lieve familie en vrienden, heel veel bootcampen, warmtecabine & yoga (de vakantiekilootjes zijn er nog niet af, maar je ziet ze in ieder geval niet meer!) en dan is er verbazingwekkend genoeg nog meer dan voldoende tijd over en jahoor: dan is er zelfs tijd om het huis van boven tot onder een opfrisbeurt te geven!
En wat voelt dat heerlijk als alles netjes opgeruimd is: het stof weg, het dekbed fris en schoon, de vloer glimmend (voor zover mogelijk met de kwaliteit laminaatvloer die ik beneden heb liggen 😀 ), antikallen in de badkamer, een heerlijke lucht van versgemaakte havermoutpannenkoeken en rabarbermoes, de kledingkast opgeruimd (neehoor, ik heb hem OPgeruimd niet LEEGgeruimd: dus heb nog steeds voor een jaar aan verschillende kleren liggen 😉 ). Het kan dus echt een dagvullende taak zijn om je huis te doen: echt! En het ziet er ECHT beter uit! Ik heb er alleen normaal de tijd niet voor (over) om dat op hetzelfde niveau te kunnen doen. Niet dat ik inmiddels ambities ontwikkeld heb om daarvan mijn levenstaak te maken hoor haha. Het voelt goed als het gedaan is, maar echt gelukkig om alleen dat dag in dag uit te doen word ik er niet van vrees ik.

Met andere ambities ben ik wel aan de slag gegaan. Volgende week begint mijn master en ik ben maar vast begonnen aan de literatuur: scheelt weer als ik straks naast werken dat niet meer door hoef te nemen. Over werken gesproken: na 7 weken ‘ontspannen’ moet ik er maandag toch echt weer aan geloven. En daar gaat mijn dagelijkse schoonmaakritme 😛
Nee, daar kijk ik niet tegenop. Het is ook gewoon weer goed om de dagelijkse dingen weer op te pakken. Net als de dingen die ik in de vakantie doe, vind ik ook mijn werk gewoon leuk en ga ik er met plezier naartoe. En vooruit: misschien kan ik dan niet meer iedere dag stofzuigen, maar goed daar heb ik dan ook alleen maar zelf last van 😉 .

imageimage

imageimage

Share

2 gedachten over “De schoonmaakster in mij :)

  1. Ziet er weer spik en span uit Ine! Morgen kom ik een beetje boren, dus een beetje stof. Stofzuiger in de aanslag, en daarna alles paletti! Tot murruge middig . ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *