Hooivorken

Grappig, hoe de kapper toch weer een momentje van bezinning kan zijn. Het is Goede Vrijdag 2016: Goed, ook omdat het voor mij een Vrije dag is. Daar was ik wel even aan toe! In een stoel zitten met een cape om terwijl iemand anders zich ontfermd over mijn hoofd en haar. ?Toch maar weer de dure kapper, want tja; ik was toch wel heel tevreden de laatste keer (Als je dacht: “Heb ik dit niet eerder gelezen?!”: Yep! Toen heb ik ook geblogd!) Na een korte conversatie met de kapster over: alleen de uitgroei verven/heel mijn haar verven/veel knippen/punten knippen/model behouden/extraVerzorging/fohnen/nathaarnaarbuiten/BelachelijkHogeKosten, maar wel kwaliteit en een lekker kopje theeβ˜•οΈ is er tijdens het intrekken van de verf weer eens tijd om lekker te bloggen: me-time πŸ™‚ . De afgelopen twee maanden zijn soort van voorbij gevlogen! Ik vlieg van het ene drukke schema in het volgende drukke schema en dan te bedenken dat ik momenteel niet eens een iPhone heb om mijn drukke schema bij te houden, want die heeft het vorige week ook al opgegeven met me haha. Ik leef dus tijdelijk met agenda in mijn hoofd, met een Motorola in mijn hand en hopelijk heb ik binnenkort een nieuwe rechterhand om mijn leven te organiseren πŸ˜‰ …

Hoe mijn week er dan uit ziet, vragen mensen me wel eens… “Uhhh, druk?!” ? En terwijl ik dan mijn planning vertel, zeg ik er nog niet eens bij dat ik ook nog 8 uur werk op een dag, want tja; dat zijn immers gewoon de dagelijkse dingen! Maar hoewel ik toch wel 6 activiteiten op een dag aan kan, merkte ik toch deze week dat ik wat tekort aan me-time heb. In alle drukte met 3/4x studeren per week (neuropsychologie, rekenmodules, onderzoeksmodules en studiedagen), 4x per week sporten (2x warmtecabine, 1x yoga, 1x bootcamp), hobby’s (Radius band, zangles, geocachen, bloggen), werk (Visual Basic, audit, extra inspanningsverplichting, gewoon lessen geven, discussies over 30- of 40 minuten rekenen), vrienden, familie en natuurlijk Bas die de afgelopen maanden voor heel veel superfijne warme gezelligheid gezorgd heeft, merk ik wel dat ik mezelf een klein beetje voorbij gerend ben, dus echt tijd voor INE. Iets met hooi en een vork…. Haha ZΓ©lfs IK word er moe van om alle bovenstaande dingen te lezen als mijn wekelijkse planning. ?Β Ik had zelfs niet eens tijd om te bloggen! Dat krijg je ervan als je zoveel wilt doen als ik. Elke minuut van je leven vol plant met leuke dingen. En vooruit, ik kan best veel hooi op mijn vork aan, maar soms moet ik even een pas op de plaats maken. Om me weer even te realiseren dat ik enorm geniet van alles wat ik doe, maar dat er ook een hΓ³ is. Dat ik even tijd voor mezelf neem en gewoon even dingen doe voor mezelf. Vandaar ook dat ik vandaag lekker een Ine-dag heb πŸ˜€ ?

Vanmorgen heb ik heerlijk uitgeslapen tot 10:45 en ben ik vervolgens in bed blijven liggen tot 11:15; Niet omdat het moet, maar omdat het kan πŸ˜‰ . Vervolgens heb ik SimCity op m’n iPad gespeeld (dankjewel Dennis van Ballegooij, voor deze onzinnige verslaving met het kopen van grondstoffen en het verwerken van donuts om woningen te upgraden…). Hierna eventjes wat dingen gedaan voor school (voor de experts(Vincent dus): 4 tabellen aangemaakt in Access om resultaten te updaten). Ineens kreeg ik inspiratie en ben ik de tuin in gedoken om het gras (dat inmiddels riet-hoogte bereikt had na mijn laatste maaiactie in de herfst) te maaien, alle overtollige enthousiaste planten te mollen en de naalden van mijn kerstboom (jahoor, ze waren nog voldoende vertegenwoordigd) op te vegen. En dooorrrrr naar de kapper, waar mijn haartjes net in de verf gezeten hebben en ik inmiddels terugdenk aan de goddelijke hoofdmassage die gemakkelijk 15 euro gekost heeft. En tot slot word ik nu even bijgepunt (op advies van Bas heb ik toch maar geen “kort-en-pittig” kapsel gekozen πŸ˜‰ : jammer voor eenieder die mij dat geadviseerd had πŸ˜‰ ). Straks plantjes halen met mama’tje en de tuin weer lente-zomer-klaar maken.

OK, Vooruit……….. Ik geef toe dat ook mijn rustige dagen er uit zien alsof ze vol gepland zijn en er geen momentje rust is………

….maar dit is voor mij echt een chilldag. πŸ˜€ . Lekker even dit soort dingen doen waar ik normaal niet aan toe kom op m’n dooie akker in m’n oude kloffie. Ik gok zomaar dat ik aan het eind van de dag volledig opgeladen ben en er weer even tegenaan kan. Dat zou ook wel fijn zijn, want komend extra lange weekend zit weer vol met leuke dingen: morgen studie, ’s avonds sushi? eten met mijn liefste vriendinnetje Maaike ?????, zondag verjaardag van Arie en Carmen (Ja, zussie: ik verheug me het meest op de eieren zoeken πŸ˜‰ ) en maandag de hele dag op pad met paps, Simone, oom Peter en Bas ❀️ om lekker samen te gaan geocachen en aansluitend bij mij thuis te eten. πŸ˜€

Druk? CHECK! βœ”οΈ

Vol? CHECK! βœ”οΈ

LEUK? CHECK! βœ”οΈ πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€Β ?

Hooivork? 35% :)?

Ik heb er zinnnnn in!!!! πŸ˜€ Geniet van jullie lange paasweekend allemaal! ??

Share

2 gedachten over “Hooivorken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *