‘T is top híer; waarom ver weg zoeken?!

Twee uur en 28 minuten in de auto met 24 graden en volle zon op onze bolletjes; Néé, dat is ook niet mijn hobby ?. Maar ik heb het natuurlijk weer in mijn hoofd gehaald om in “Nooitgedacht” (Nooit gedacht dat ik daar nog eens zou komen…) een tweetal lampen te gaan ‘ophalen’, die ik op marktplaats gescoord heb.? Ik speur al sinds ik mijn plekje gevonden heb in mijn huisje naar een paar specifieke lampen. En zoals je misschien zelf ook wel weet: lampen kunnen het verschil betekenen tussen een gezellig knus huisje en een koud sfeerloos huis. Op verschillende plaatsen in huis hangen daardoor nog steeds de in het begin opgehangen ‘verhuisfittingen’ die, zo moet gezegd worden, prima licht geven, maar niet echt veel sfeer toevoegen aan je huis.?
En toen mijn huidige woonkamerlamp met kelkjes halloween-taferelen begon te vertonen (knipper-AAN, lamp AAN, lamp UIT, flikkerlicht, lamp AAN-lamp uit) en we de dimmer vervingen door een knop die vervolgens keihard ‘POEF!!!!!’ zei en een mooie lichtflits gaf, leek het tijd om wat te gaan vervangen. En omdat mijn levensstijl geen ‘lampidee’-lampen kan betalen, besloot ik eens wat rond te neuzen op marktplaats. Niet veel later vond ik précies de lamp die ik wilde hebben. Je weet wel, zo een met kelkjes, indirect licht; mooie slingerarmpjes… gewoon; zo’n Ine-lamp. IK was verkocht!?

image
Te koop, voor EUR 65 (200 euro minder dan in de winkel) in Nooitgedacht. Waar is dat dan?!??‍?‍?‍? Google is my best friend en dus zag ik al vrij snel dat het in Drenthe lag. Shit, dat is te ver weg.. en handig is het ook niet echt. Opsturen dan maar? ?Tja, als je een kelkjes-lamp in 1000 stukjes wilt zien is dat zeker een optie, maar reeel is het eigenlijk niet… ? Ik had het al bijna opgegeven met dit lampenproject toen ik constateerde dat deze mensen naast deze ene lamp nog een 2e lamp te koop aanboden op marktplaats: uiteraard precies degene die ik in mijn slaapkamer wil hebben…. tja, dat kan ik natuurlijk niet zomaar laten gaan…. ?
Ach wat… Het is toch vakantie, een dagje Drenthe dan maar?! ? Bas twijfelt ook niet. Let’s go.

In de vakantie-tussentijd voor we op een dag die kant op gaan, zoals het een Ine-vakantie betaamt, ‘even’ een weekendje naar Brugge geweest met mijn zusje waar we heerlijk gechilled hebben en de wind door onze haren hebben laten waaien. Verder mijn huis huishoudelijk gezien van boven tot onder onder handen genomen (en inmiddels kan dat na 2 weken thuis wonen weer opnieuw van voor af aan eigenlijk; want ik kan OPRUIMEN, maar ongeveer net zo goed er weer een BENDE van maken…), de studeerkamer omgebouwd, kledingkast opgeschoond, plantjes uitgezet, heerlijk afgemat bij de bootcamp, geshopt met m’n vriendinnetje Ellen en daarnaast geshopt met mama (én me zelfs aan m’n shopbudget gehouden ?), avondje met m’n beste vriendinnetje Maaike nagedacht over leuke spreuken voor op zolder, weekendje met m’n Gilwell-maatjes gehad, avondje met bioscoop in Antwerpen. Bas, na weken van voorbereidingen, verrast met een hoop verjaardagsenveloppen met tegoedbonnen, cadeaus en persoonlijke teksten en zelfs nog een saunabezoekje met mijn ouders. Het kan weer niet op met de vakantie der vakanties waar ik niet eens echt óp vakantie ben geweest…?

imageimage

En als klap op de vuurpijl met Bas woensdagmiddag spontaan naar Renesse gereden om te genieten van het strand en terras en het weer?

image

+ donderdag een volledige dag chillen en relaxen in sauna-en welnesscomplex Elysium met een hotelovernachting in de buurt. Zóóó fijn ook: om 11:00 waren we al compleet relax na de zoutsteensauna, vervolgens een lekker buffetje om over naar huis schrijven, maar vervolgens ‘de aanrader der aanraders’: om 17:00 beide nog een Turkse hamam genoten. De wereld is mooooooooooi???, nomnomnom!. Ohhhhh, en buiten m’n verbrande ruggetje, die toch wel erg stevig gescrubd werd, was de rest van de opknapmmassage ultiem relaxen ? Na een heerlijk ontbijtje vanmorgen (een Pluim voor NH hotels is welverdiend!!!!) en even badderen (Jééeéé?, een bad; alleen daarvoor zou ik al een hotelovernachting boeken ?) gaan we weer opstarten. Het schijnt heerlijk weer te worden en dus kies ik uit mijn 1-overnachtingstas (die voller zit met keuze aan kleding voor een week dan met nuttig spul zoals eten en drinken zodat we niet arm hoeven te worden van de minibar;…) een kledingstuk. Uiteindeijk wordt het kort broekje, hemdje en Allstars, want er mag weer gebruind worden! Zonnebril op en gó!?

En vandaag dus afgereisd naar noord-Drenthe voor de twee lampen. Dat is voor mij net zo’n avontuur als een uitje (In het kader van *geef dat kind toch een sinas*) Leek me echt tof, gewoon ‘ff’ naar ’t Noorden, lampen halen; wat cachen en dan weer terug… niet omdat het moet, maar omdat het kan! ? De heenreis was ‘bestlang’. Gezellig wel, als altijd, maar 2,5 uur is, zoals Bas al weet, bestlang. Net als je denkt; pfff, ik ben er een beetje klaar mee, dan moet je nog ruim een uur. Bestlang. Waaaaaaaaaaarrrrmmmmmm. Maarja, gelukkig hebben we een radio met Q en de top500 en dus blèren we wat liedjes mee om de tijd door te komen. We kijken naar wat stilstaande voertuigen langs de weg en roepen in het wild wat naar mensen die niet door rijden. Heerlijk, dat zondebokmechanisme ???
In Nooitgedacht blijkt behalve 5 al gebouwde huizen, 20 nieuwbouwprojecten en vooral héééél veel lege kavels nog niet zoveel dorps te zijn. Pinnen-Lampen inladen-100 euro armer- en doorrrrrr. Even verderop kiezen we een leuk trailtje om nog wat geocaches mee te pakken. Zonnetje op ons bol, cache pakken en verderrrrr. En jezus, wat een mooi weer is het. En jezus; als ik gisteren in Elysium nog niet verbrand was na de scrub, ben ik het nu wel…. maar ach, ik kan me daar nu wel druk over maken, maar is het niet m’n eigen schuld? Dat had ik me gisteren maar moeten bedenken toen ik m’n zonnebrand vergat! ? Pijnlijden sucks, arrrrrr. ?En wat kan ik toch genieten van de mooie felgroene blaadjes en het frisse gras. Steeds weer moet ik het even benoemen; het is zo mooi.? En het voelt…: alsof het midzomer is… maar weet je wat het mooie is?! Dat het pas begin mei is! En dat waarschijnlijk heel de zomer nog moet komen met dit soort mooie dagen….. Laat maar komen!?

 

imageimage

image

***Droomt even weg bij de gedachte!***

Veel te snel is het weer tijd om richting Roosendaal te gaan rijden (2,5 uur heen betekent immers ook 2,5 uur terug… Thank you captain obvious… ??)
De terugreis valt wat zwaarder dan de heenreis. Er schijnt een bus omgevallen te zijn op de route, de zon brandt op onze bolletjes en onze buikjes en we zijn even wat slapjes. De temperatuur stijgt en ook de tank valt zwaar, want de auto begint al bijna te klagen dat hij wil eten. En daar passen weer best wat litertjes in. Dat krijg je met ruim 250 km heen en 250 km terug. Niet alleen de auto wil eten, maaar wij ook en dus gaat er een halve zak Haribo ‘vrolijke dropjes’ doorheen (*goddelijk*) om de volgende 1,5 uur door te komen.?
En dus tussen het zingen tijdens deze autorit door en onze gezellige kletsjes maar even lekker wat bloggen! Er is immers weer genoeg om te schrijven over deze heerlijke vakantie die er weer bijna op zit. ?  Bijna zeg ik, want komend weekend is er nog een heerlijk dagje cachen gepland met Bas, papa en Simone en zondag gaan we lekker mijn mama’s verjaardag vieren. Kortom, genoeg reden om nog even te genieten van het fantastische weer en het feit dat het weekend pas net begonnen is! Joehoeeeeee, nog 2 dagen vrijjjjjjj!!! ?En daarna weer werken: dat zal weer even wennen zijn. ☺️Bijna in 1 ruk door tot aan de zomer, maar ik ben weer helemaal opgeladen. Ik kan er weer tegenaan! Ik heb er zin in!??? Let’s go!?

Bedankt weer als je ergens bij was de afgelopen weken met de fun of gewoon een trouwe lezer bent ?? Tot de volgende!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *