Bucket list, here we come!

So we are on our way! Terwijl ik net film 2 ingestart heb op onze 7:45uur durende vlucht, typ ik even een blogje. Immers; het is niet dat ik echt veel beters te doen heb op ruim 11 km hoogte :). De bluetooth van mijn iPad toetsenbord aansluiten was een karweitje (wordt toch lastig blog typen anders), maar is inmiddels volbracht! Nog ruim 4 uur vliegen en dan komen we aan op onze eerste bestemming: New Delhi. Van daaruit zullen we 18 dagen rond reizen door India, onder andere een Indiaas festival bezoeken, de Ganges bezoeken en een van de 7 wereldwonderen: de Taj Mahal mogen aanschouwen. Na 18 dagen reizen we naar Chitwan National Park in Nepal, waarna we een trektocht van 5 dagen door de Himalaya maken en tot slot nog enkele dagen Kathmandu bezichtigen. Ik heb er onwijs veel zin in en Bas met mij. πŸ˜€
Vanmorgen was uiteraard wel even de reguliere stressdingetjes. Aangekomen op Schiphol eerst even de tassen sealen. Bas zei thuis nog: “neem even een paar muntjes losgeld (halve euro ofzo) mee om onze bagage te laten sealen”. We hebben namelijk een weekendtas bij en die kan zomaar ergens achter blijven haken. Uiteraard kost dat geen 2 cent, maar ruim 62 euro 😐 om 2 tassen te laten sealen. Al een rib uit mijn lijf voor we uberhaupt vertrokken zijn, maar je doet het toch maar voor de zekerheid. Ruim 5 uur voor vertrek aangekomen blijkt vroeg vertrekken geen overbodige luxe. Niet voor niets op het nieuws vandaag: er blijkt voor vertrekhal 2 namelijk een rij tot aan vertrekhal 3 te staan (tot buiten!) en daar mogen we aansluiten voor een kilometer wachten. En daar, toevalliger kan haas niet, attendeert Bas mij op het feit dat verderop een aantal gesluierde mensen staan die ik wellicht ken! Tref ik serieus gewoon de groep Verenigde Arabische Emiraten die ik vorige week nog les gegeven heb! πŸ™‚ Suuuuuuupervet! Terwijl mama, Arie en Bas alvast aansluiten in de rij, ren ik even die kant op om te kletsen. Ik blij om hen te zien, zij blij om mij te zien en even uitgebreid gekroeld, handjes geschud en gekletst. Wat fijn om ze nog even te zien voordat ze huiswaarts vertrekken. Zij blijken om 14:30 te vertrekken, terwijl wij om 14:20 vertrekken; wat een toeval! Heel tof πŸ˜€ . Uiteraard ook de gebruikelijke mensen die een extra rij creeren door gewoon vooraan er naast te gaan staan (in Hollandse termen noemen we dat voorkruipen), maar eigenlijk verloopt alles vrij gemoedelijk. We nemen voor de zekerheid alvast afscheid om onze bagage in de (inmiddels volledig) geautomatiseerde bagage drop te doen. Dat is toch wel een beetje spannend, want als er iemand achter een balie zit heb je in ieder geval nog het idee dat het niet fout kan gaan. 14 kg en 18 kg is heel beschaafd (de 18 is uiteraard van mij) en we mogen door! Even afscheid nemen van mama en Arie, even zwaaien naar wat studenten en dan gaan we toch maar door de douane. Bas’ camera wordt doorgelicht en mijn hoedje verdwijnt praktisch tussen de bakken, maar de paspoortcontrole verloopt zonder problemen.
En dan is het tijd voorrr: STARBUCKS!!! Frappuccino en choco mmmmmm. Net als we nog even uitgebreid willen eten en rondlopen zien we al staan: ‘naar de gate a.u.b.’ en wij brave burgers volgen dat advies maar. We lopen nog even terug voor een salade, stappen een tijdje later in en wachten nog even omdat het achteruitrijwagentje van het vliegtuig kaduuk is. En then we’re off!

Voor onze 60 euro extra upgrade (omdat we bij het raampje wilden zitten, niet met 4 naast elkaar wilden en dus veel te veel betalen) krijgen we nu een hoofdkussentje, dekentje en koptelefoon (You don’t hear me complaining again!) Veel Indiase mensen in dit vliegtuig (wΓ‘t een verrassing πŸ˜‰ ) en een eigen tv’tje: celebrity’s in de dop joh! Zojuist heb ik “This means war” gekeken: Ábsolute aanrader! (die Bas nu als 2e film aan het kijken is) en nog 4 uur 16 over voor wellicht 2 andere films. Het diner smaakte ook prima; dus KLM Bedankt! (Y) . Vannacht rond half 2 landen we in India en voor we in het hotel zijn, is het ochtend verwacht ik. Slapen? Dat komt later wel denk ik zomaar. Maar wij zijn in ieder geval onderweg naar onze droomvakantiebestemming! Bucketlist here we come! Prepare for Bas en Ine! πŸ˜€
8 uur verder (+3,5 uur in tijd gereisd), 3 films van hoogstaand niveau: eerder genoemde, Limitless en “How to be single?” (haha lekker toepasselijk; NOOOT!) en we zijn veilig geland in India: vloertapijt richting de Visa en alles lekker op het gemakje. We arriveren rond 01:35, waarna we nog ruim een uur in de rij staan voor inwisseling van ons E-visa. Inmiddels hebben we onze medereizigers ontdekt, maar blijven we nog even lekker anoniem samen. Komt straks wel. Na de paspoortcontrole ‘What do you do for living?!’ ‘Teacher?!’;beetje twijfelachtig worden we netjes opgewacht door Ranvijay, die we in het vervolg Arvi mogen noemen voor het gemak. Een kwartiertje later (inmiddels 03:00 ’s nachts; ach, wat zegt tijd nog?!) ontmoeten we onze medereizigers (Leuk!) en gaan in een airconditioned (Luxe en niet verwacht) busje. Voelt al gelijk goed :). Ik kijk om me heen en ben weer in Azie! Wauw, we zijn gewoon serieus in India!! Bas en ik kijken elkaar glunderend aan en genieten van het uitzicht in de 45 minuten durende reis naar het hotel. Aan de andere kant van de snelweg is vrijwel de hele route een hindoefeest gaande, wat de hele snelweg blokkeert. Iedereen is op weg naar dezelfde tempel begrijpen we van onze gids, supertof om even te mogen zien en een gezelligheid van jewelste zo te zien. πŸ˜€

Het verkeer lijkt tot nu toe een beetje op Thailand; chaotisch zonder regels, dus voel me al bijna thuis. En waar we in Nederland op een beetje aanhangwagen al een netje willen, worden de plastic zakken hier gewoon opgestapeld tot een metertje of 5 hoog en er een touwtje omheen gespannen. Heerlijk, die mentaliteit. Even later arriveren we bij ons hotel, dat gebarikadeerd wordt door 2 ijzeren staven langs de deur. Onze aardige gids voor de reis checkt ons in en na een half uurtje (nu dus 04:25) mogen we onze kamer in. Airconditioned en wel (KOUDDD! Maar nog niet ontdekt hoe je de temperatuur instelt). Nu dus even alles updaten (zoals mijn blog)) en dan maar eens proberen een dutje te doen. Morgen om 03:30 krijgen we onze ‘informatiebijeenkomst’ van Arvi en voor die tijd kunnen we ontbijten tussen 7.30 & 10.00 (we hoeven bijna niet te gaan slapen joh πŸ˜‰ ) . En dan gaan we het wel zien πŸ™‚ We hebben er in ieder geval onwwijjjjssss veel zin in en het voelt nu al tof hier. Buiten is het een beetje benauwd, gaat vast snel wennen. πŸ˜€ Maar nu gaan we eerst even een dutje doen, want we zijn toch alweer bijna 24 uur wakker (als je het tijdsverschil meerekent).

Slaap lekker in Holland en tot de volgende!! πŸ™‚ x

Share

Een gedachte over “Bucket list, here we come!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *