Gebruik het woord ‘Trouwen’ en het kost 3x zoveel

Voor wie het gemist heeft: Bas en ik gaan trouwen!  😀 Waarschijnlijk waren we eergisteren -1 jaar getrouwd! 😉 We weten het nog niet precies, want er moeten nog wat zaken geregeld worden, maar in ieder geval volgend jaar 😉 . Dan kunnen we namelijk nog even sparen. Want je kunt een bruiloft zo duur maken als je zelf wilt, maar zo goedkoop mogelijk op dinsdagochtend om 09:15 is ook niet helemaal ons ding…

Nadat we zo’n 10 minuten na het aanzoek onze dagelijkse gang van zaken weer hebben hervat, gaan we na ons avontuur in Parijs langzaam aan de slag met de praktische zaken van trouwen. En hoewel het idee van trouwen vooral heel romantisch is [mooie jurk, eeuwige trouw beloven, prachtige locatie] is de uitwerking vooral heel onbetaalbaar, want alles waar het woord ‘trouwen’ voor of achter staat is gelijk 3x zo duur. En zelfs zonder dure smaak met 80.000 tierelantijntjes en onze 500 beste vrienden levert de begroting vooralsnog een bedrag op dat 2x zo hoog is als mijn verwachting.

Misschien scheelt het dat we eigenlijk al voordat we alle huwelijkszaken bedacht hebben, al onze huwelijksreis uitgestippeld hebben: 24 dagen naar Peru, waar al zo’n € 7500 voor nodig is, dus dat wordt nog een tandje bij met sparen, want bezuinigen op een mooie reis zullen we niet zo snel doen.

Voor wat het helpt vind ik een mooie tool op het internet, in de vorm van ‘hoe-clichy-kan-je-website-naam-zijn?!’: http://www.theperfectwedding.nl . Daar kan ik volledige gastenlijsten, begrotingen en planningstools vinden om alles zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk zijn er duizend dingen te regelen en het is niet alsof ik dit al eens eerder gedaan heb, dus waar dan te beginnen? En dan is zo’n tool eigenlijk wel héel handig om even te kijken wat je eigenlijk in dat jaar allemaal moet regelen. Het liefst zou ik alles vandaag geregeld hebben, maar helaas gaat niet alles zo snel.

Tijdens een willekeurig rondje door de stad belanden we bij Siebel juweliers, waar na het woordje trouwen heel wat prachtige ringen voorbij komen. Even scannen door de prijzen die de beste mevrouw noemt (zo’n € 1200 per ring), vraag ik toch maar even ‘wat de normale prijs voor een trouwring eigenlijk is?!’, om daarna jammerlijk te concluderen dat ik er met mijn verwachting van € 300 voor 2 ringen toch een beetje naast zit. Gelukkig hebben ze wél een aanbieding voor 2e ring gratis (dan weet je wel hoeveel teveel je al betaald voor de eerste 😉 ), maar na elders rondkijken komen we toch terug voor onze eerste keuze!

Ringen: CHECK!

€ 666 armer, maar wel twee witgouden ringen klaarliggen!

‘En? Hebben jullie al een datum?!’ Zo ongeveer de meestgestelde vraag tussen de dagelijkse bezigheden door… een hele tijd nog niet eigenlijk dus! Maar er is een update! Inmiddels waarschijnlijk wel 😀 , want het feit wil dat we in het Stadhuis in Bergen op Zoom op de markt willen trouwen (iets met compromis; in Roosendaal wonen = in Bergen trouwen 😉 ) En de aardige mevrouw aan de telefoon vertelde me dat we daar pas minimaal een jaar van tevoren online kunnen reserveren. Wat nou ondertrouw?! Doe je toch gewoon even met een handige tool online anno 2018? En aangezien die datum afgelopen vrijdag passeerde en we het risico niet wilden lopen dat ons momentje bezet zou zijn, hebben we dat maar gelijk gereserveerd. Hoppa, weer €550 armer!

Intussen kijken we ook uit naar locaties en we gaan op bezoek bij ‘De Berk’. Een bij uitstek prachtige locatie in het bos en de heide van Bergen op Zoom. We maken een afspraak met de heuse weddingplanner om eens onze wensen door te nemen. Een fijn gesprek, waarbij we er zelf ook een beetje achter komen wat we eigenlijk willen. Want willen we eigenlijk wel een avond-discofeest tot diep in de nacht?! Nee eigenlijk helemaal niet! En pas als we een rondje lopen met de beste man over het terrein en hij een beeld schetst van hoe het zou kunnen zijn, krijgen we pas echt een beeld van wat het zou kunnen zijn! We kijken elkaar aan en zeggen met onze ogen allebei hetzelfde: dit is eigenlijk precíés wat we willen… en we worden een beetje verliefd op het idee. En dat is het gevaar natuurlijk, want als het idee zo perfect is, accepteer je sneller de extra kosten die een hexadome (lees: toffe tent) met zich meebrengt en die zo’n 36% van het totaalbudget bestrijkt…. 🤨😏🤔

Het prijskaartje hangt er aan, nu nog bedenken of we dát er voor over hebben, want al met al kost het natuurlijk meer dan een zakje Haribo en een dakkapel zou je er ook zomaar eens voor kunnen plaatsen, dus goed nadenken is het sowieso, maar ja; het is zo mooi hè 😁

…. en dan zijn we nog niet eens bij de jurk aangekomen 🙄🤐🤩😜

Tot de volgende update 😉

Share

3 gedachten over “Gebruik het woord ‘Trouwen’ en het kost 3x zoveel

  1. er komt heel wat bij kijken,voor het zover is.Ik kijk uit naar je volgende blog,maar eerst een hele mooie,inspirerende vakantie met je familie,groetjes tante monique

  2. Ik herken je verhaal!! Super leuk geschreven weer! Een tip om iets aan kosten te drukken, gebruik albelli voor de kaarten scheelt super veel! Als je kaarten wilt doen tenminste.

  3. Ine, weet je gelijk wat je op de kaart als gift kunt zetten: een 💌.
    En inderdaad, je komt over het algemeen boven het budget uit wat je in gedachten hebt. Vandaar dat ✉️✉️✉️, om het bedrag een beetje op te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *