Parasol-schaarste

Ok, noem me maar naรฏef๐Ÿคฃ๐Ÿ˜‡. Nadat ik net half Roosendaal afgereden heb op zoek naar een parasol, heb ik net moeten concluderen dat die niet echt nog op plaatsen verkrijgbaar zijn. Hoe zou dat nou komen met dit zomerse weer? En daar had ik eerlijk gezegd niet eens over nagedacht…๐Ÿค”

Uiteraard hebben wij de afgelopen 22 dagen nog niet zoveel last gehad van dit weer, gezien ons bezoek aan -beter-te-vertoeven-Bali. Na een week in een huis van 29 graden hebben we het echter best warm gekregen. Toen we gisteravond bij de Gamma waren voor een mini-koelbox voor Bas’ lunch op zijn werk, liep ik ineens langs het schap met zwembadjes… En voor ik het wist had ik er een in mijn handen… ineens, uit het niets ๐Ÿ˜‰ In het kader van: zuinig omgaan met water bespaar ik nu zeker 3 afkoelende douches per dag hahaha.๐Ÿคจ

En dus ging het zwembadje mee om vandaag op te zetten, maar toen ik vanmorgen wakker werd had ik ineens een ingeving: een parasol! Want het is ook wel lekker als je af en toe een beetje beschutting kunt zoeken in het zwembad. In het kader van: de hele vakantie een rode rug koelt ook niet echt af. Ik zou zeggen SLIM SLIM SLIM (lees: ik zou zeggen: Dat gaat weer geld kosten!)

Vanmorgenvroeg stond ik dus al enthousiast op en na het uitleggen van een zeil, het niet-lezen van de handleiding over hoe je hem moet vullen en wat hulp van Bas met het rechtleggen ervan, gaat het feest beginnen. Ik ga intussen naar opa en oma voor gezellige kletsjes en wat iPad-hulp en Bas houdt het bad in de gaten ๐Ÿ˜‰

Na dit leuke bezoek ga ik op pad naar de Gamma, waar het nog verrassend druk is vandaag. Ik loop rechtstreeks op mijn doel af, denk ik…. maar aangekomen bij het tuin-stuk staat daar alleen nog een zielige parasolstandaard, nota bene ZONDER parasol. Ik denk nog even dat ik verkeerd kijk misschien, totdat ik de goede schappen gevonden heb en alleen nog maar wat geopende halve verpakkingen van dingen vind die wellicht iets met parasols te maken hebben, maar zeker geen parasol zijn… Wel hebben ze parasolvoetverzwaarders die je kunt vullen met water of zand en daardoor de parasol op zijn plaats houdt… niet dat ik er iets aan heb zonder parasol, maar aangezien het de laatste is neem ik die doos toch maar mee (wie weet wat ik nog elders tegen kom ๐Ÿ˜‰ ) en realiseer me dat ik misschien een week of 4 geleden op zoek had moeten gaan naar een parasol.

Ik rij richting Jysk, verderop, in mijn inmiddels weer opgewarmde auto. Daar hebben ze niets dat maar op tuinmeubelen รผberhaupt lijkt en dus vertrek ik al gauw weer naar buurman ‘Kwantum’. Maar na een rondje door die winkel (trap op trap af) concludeer ik dat ook hier al mensen me voor zijn geweest. Leen Bakker dan maar? Die zit gelukkig ook in de buurt. Heerlijke airco daar! En hoewel ze daar meestal zelfs parasollen bรญnnen op zetten om je een idee te geven van het assortiment, is het vandaag alleen de airco die je koel houdt. In een hoek bij de kassa zie ik nog een parasolletje uit de doos weggestopt, maar ik wil natuurlijk niet de eerste de beste kopen uit hopeloosheid en deze voldoet niet aan mijn verwachtingen en blijft dus lekker staan. Richting Blokker Tuin, waar ze volgens mij de hele collectie tuinmeubelen maar hebben opgeschort. Ik bedenk mezelf dat die winkels volgens mij een fortuin hebben verdiend (of hadden kunnen verdienen als het altijd zo’n armetierig aanbod is) aan de verkoop van (te dure) parasols, want tja; iedereen wil natuurlijk zo’n ding! Dat ik me dat nu pas bedenk zegt vooral veel over mij hahahaha. En ik had zelfs nog wel 20 euro meer willen betalen als ik zoโ€™n mooi schaduwrijk ding in de tuin had kunnen zetten. Een beetje teleurgesteld ga ik voor mijn laatste optie: De Landerije Tuin en Dier is het enige dat nog op de route ligt, maar ook daar is alles waar het woord ‘tuin’ in zit leeg of niet meer te zien waar het ooit stond… uit wanhopigheid koop ik maar bosbessensnoepjes voor Olly, zodat ik in ieder geval nog iets nuttigs uit de reis gehaald heb ๐Ÿ˜› .

En dan maar terug naar huis, met een parasolvoetverzwaarder…. zonder parasol. Ook op internet hebben ze degene die ik wil niet op voorraad. Ik zou kunnen zeggen dat het beter wat minder goed weer kan worden, zodat niemand meer een parasol koopt, maar ja: dan heb ik hem zelf ook niet meer nodig…

Tot dan maar in de volle zon in bad, gelukkig is dat inmiddels vol met water om te kunnen badderen ๐Ÿ™‚

Oh ja… en deze houding… die leest tijdens het afkoelen gewoon heel lekker zonder dat t water er uit golft ๐Ÿ˜‰

Share

5 gedachten over “Parasol-schaarste

  1. Haha die Ine,geen parasol,maar wel een zwembadje,heerlijk .Een badhanddoek,om je heen tegen de felle zin te beschermen kan ook,geeft niks als die nat wordt,droogt nu zeer snel,badder badder ze,
    waar is je badeendje.?

  2. Als je nou ook nog een pomp op je bad aansluit dan gaat je bad nog langer mee.
    Heb je ook al op de site van heuts gekeken voor een parasol? Vorige week hadden die nog wel grote.

    Groetjes en veel succes met afkoelen ๐Ÿ˜†

  3. Tsja, alles gaat hard met dit weer, zelfs een vriezer op m’n werk neergezet voor ijsjes en flesjes bevroren water. Niet dat je nog ergens waterijs kan krijgen, die zijn net zo schaars als parasols.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *