Huwelijkupgrades zonder eikenprocessierups [Heenreis, Peru]

Zo, wij zijn op huwelijksreis. Ruim een week na ons huwelijk reizen we dit jaar in de richting van het Westen. Een keer niet Azië, maar Zuid-Amerika, Peru. Eens kijken naar dit mooie echt andere land. We zijn reuze benieuwd! 25 dagen lekker even helemaal weg! En die reis is goed begonnen; met upgrades en tja… overal lavendelolie!

Aangekomen in het vliegtuig, voor de kenners: een Boeing 777-300ER, blijkt dat de zetel naast mij (bij het gangpad) niet bezet is! Lekkerrrrrr! Ik zie mijn slaapkansen met de minuut vergroten als ik ook maar enigszins in een liggende positie straks zal kunnen plaatsnemen. Dat dat een structurele foetushouding zal zijn neem ik op de koop toe. Beter dan rechtop of met mijn benen omhoog tegen de stoel voor me. Wat zal ik goddelijk slapen. Tot nu toe was ik nog niet echt met de reis bezig (iets met drukte omtrent een trouwerij ouzo 😉 , maar ik lees nog een keer de beschrijving door en begin er echt zin in te krijgen!! Na 3 films (A Star is Born, The Fault in our Stars en Finding Dory (in het kader; mijn hersenen kunnen niet meer aan)), enkele heerlijke dutjes en top-KLM-maaltijden (lees: Cornetto, pizza; jammieeee!), oh en vergeet ook de lekkere Rituals-zeep in de WC niet, vraagt een aardige stewardess wat we eigenlijk gaan doen in Peru.

Dit was dus zie pizza! Lekker joh!

We vertellen dat het onze huwelijksreis is en voor we het weten krijgen we luxe business-gebak aangeboden, een lief kaartje met gelukswensen en een klein cadeautje. Superlief! Complimenten voor de goede service van KLM; die scoren zeker punten vandaag.

In Nederland om 01:05, maar in Peru om 18:05 komen we toch enigszins brak aan. En na het opvangen van de bagage na een half uurtje komt er erg kort na het van de band halen een sterke lavendellucht vrij… Ik denk nog even dat het vast toevallig de geurdispenser van de luchthaven is…

Het zal toch niet?! Ik kan het flesje lavendelolie dat ik, totaal overbodig heb meegenomen voor het geval dat ik nog last krijg van eikenprocessierupsen (want tja die heb je hier in Peru zoveel…?! 😏 ), zo snel niet vinden maar er lijkt toch iets te zijn misgegaan zo te ruiken… Enfin, naar de aankomsthal waar misschien wel 100 mensen met een bordje staan waar mogelijk onze naam op zou kunnen staan. Het ziet er wel grappig uit zo bij elkaar.

Na even rondkijken komen we bij een Spaanssprekende (nee, geen Engelse) man uit die “Brouwers” op zijn kaartje heeft staan… toch een beetje jammer dat ik geboekt heb en niet Bas… 😉

Met handen en voeten-taal komen we aan bij de taxi en zo te zien heeft deze man ook zijn vrouw meegenomen: “zo schat, nog even een klusje vanavond; ga je mee?!” 😉. Hij rijdt overal, af en toe krijgen we even het India-toetergevoel terug. Heerlijk!
Een uurtje later (inmiddels komt de lavendellucht ons zelfs tegemoet vanuit de kofferbak) komen we aan bij het Carmel hotel in de wijk Miraflores van Lima waar we gelijk een upgrade krijgen omdat het onze huwelijksreis is. Lekkerrrrrr! Hier kan ik wel aan wennen 😉 Misschien moeten we vaker trouwen haha. In dit geval levert het een prachtige balzaalgrote suite op met bubbelbad, smartTV en keukentje! Beterrr! Oh en vergeet trouwens ook niet de zwanen in liefdespositie!

Met elke rits die ik van mijn koffer overmaak slaat er meer lavendellucht op mijn adem en jahoor: daar ligt ie, bovenin mijn tas en helemaal leeg. Het flesje lavendelolie. Uiteraard verspreid door mijn hele koffer olie. Handig ook dat ik dat ding bovenin gestopt had op het laatste moment, want dan kan het zo lekker door de hele koffer naar beneden lopen…. heerlijk straks die zooi in de slaapzak tijdens de trekking naar Machu Picchu😲🙄 Tja, het zou ook raar zijn als het mij niet zou overkomen hahahaha. Nou een ding is zeker: die eikenprocessierups komt mijn koffer in ieder geval niet in! 😉

Share

2 gedachten over “Huwelijkupgrades zonder eikenprocessierups [Heenreis, Peru]

  1. Hoi Ine en Bas,
    Wat een fijne vliegreis met zoveel indrukken..
    En wat een onthaal in het hotel Het ziet er heel mooi uit.
    Genieten jullie er maar met volle teugen van.
    Groetjes an oma en opa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *