Allemachtig: ik ben in het Walhalla beland, het paradijs op aarde. Waar heb ik dit prachtige hemeltje aan verdiend?! Na een nacht waarin ik in 80 verschillende houdingen (op m’n rug, linkerzij, rechterzij, opgekruld in foetushouding, benen gehoekt tegen de stoel ervoor, dwars met benen over de zijleuning rechts, in kleermakerszit tegen de bovenkant van stoel voor me, hoofd op m’n schoot enzovoorts) toch best aardig geslapen heb, ondanks het feit dat het niet in een bed was, word ik wakker omdat er iemand een vierkant doosje op mijn schoot legt met daarin mijn gezonde ontbijt (een cakerol & een wafel) 😐 Als het hier in Thailand geen rijst is, is het wel een ongezonde snack, cake of iets dergelijks. Vervolgens wordt er koffie geserveerd al inclusief melk en suiker, voor het geval je hier zou willen kiezen: de keuzevrijheid is beperkt tot wél of géén koffie, net als gisteravond de keuze was wél of géén thee (toen kon je ook niet voor koffie kiezen, net als nu niet voor thee… bijzonder…). Rond 7 hebben we een officieel wakkerwordt-momentje met een Thaise karaokester op de tv voor me. Rond kwart over 7 arriveren we op de bushalte bij Hua Hin. Wij worden uitgelaten, de koffers worden uitgelaten… en daar staan we dan… het hotel is in geen velden of wegen te bekennen en we staan hier toch wel met 21 man en heeeeeel veel volle koffers. Het hotel wordt gebeld en uiteindelijk volgt 45 minuten later alsnog een transfer naar het hotel… (met 14 in 1 busje: de mogelijkheden zijn eindeloos!)

image

en allemachtig: we lopen binnen en ik zie het gelijk: dit is geen gewoon hotel, dit is een HOTEL met hoofdletters. We mogen nog niet de kamer in, dus kunnen nog niet checken hoe dat er uit ziet, en dus duikt iedereen zijn koffer in om bikini en zwembroek te pakken en gelukkig had ik die al in mijn handbagage gedaan. Omkleden en…… zwemmen!!! We liggen er vanaf 7:00 en gaan vandaar door tot laat in de middag.

imageimage

We treffen niet zomaar een zwembad, dit is een zwembad zonder randje. Prachtig, dat moet gezegd worden. Net als het hele hotel een beetje in westerse stijl gebouwd. Echt heel erg mooi en goed onderhouden. Hoe moeten die kamers er dan wel niet uit zien?!

Leuk om te merken dat onze groep toch nog een beetje bij elkaar blijft. We spelen in het water een spelletje ouderen-tegen-de-jongeren met een geleend balletje. Het idee is dat de bal overgegooid wordt onderling bij het betreffende team en dat het andere team moet proberen te voorkomen dat er goed overgegooid wordt en het balbezit dus in team handen komt van de goeede 🙂 We zijn gezellig bezig als we toch vriendelijk (en door een andere Nederlander die wat minder vrolijk is; altijd weer die Hollanders 😉 ) verzocht worden een kleiner deel van het zwembad in beslag te nemen, omdat we nu wel heel veel plaats innemen. Tja, dat krijg je met zoveel gezellligheid in de groep. 😀

En dan is het zover; we mogen de kamersleutels gaan halen! Ik krijg een andere dan op het lijstje (misschien omdat er het woord ‘dirty’ bij stond geschreven op zijn originele blaadje met kamernummers van onze gehele groep). Ik word persoonlijk naar mijn kamer geescorteerd en 3 minuten later volgen mijn koffers. En wat een kamer: flatscreen IN de muur (huge!) enorme lange spiegel bij de ingang, inloopdouche met regendouchekop, goed doorspoelend toillet,, thee, een waterkoker, een fohn, koelkast, dvd-speler, iPod dockingstation, een lounge bank en dat bed!!!! Waaaauw, Kingsize bed niet normaal; echt prachtig. Voor ik er op neerplof ga ik eerst even mijn koffer uitpakken. Nog 2 dagen om handig te pakken, dus we beginnen maar vast aan dat grote avontuur. Spulletjes worden gesorteerd en hierna neem ik lekker even een regendouche om op te frissen, waarna ik weer lekker plakhuid ga creeren.

imageimage

Langzaamaan begint mijn huid al wat roodjes te worden, dus best kans dat dat vanavond wat roder is nog en jahoor: Ik lijk wel een rood-wit-gestreept bord (ja, pap: zo een van het geocachen!) Gelukkig heb ik van mama genoeg aftersun meegekregen, dus ik kan even door met smeren. Vannacht even afwachten hoe het gaat, maar dat gaat vast meevallen. En dat terwijl de zon niet eens echt heel hard geschenen heeft hier in Hua Hin. Blijkbaar is het voldoende om gewoon in de schaduw hier te liggen en te verkleuren.

Hierna brengen Dimphy en Nick hun kleding naar de overkant om te laten wassen voor 500 baht bij een oud vrouwtje met 2 wasmachinetjes en een strijkplank. Dat is zo ongeveer 19x zo goedkoop als je kleding wassen in het hotel (net als massage trouwens). Dat doen we dus zeker en ik lever even  de meeste van mijn kleren mooi in. Als het goed is is het nu morgen rond 18:00 klaar. Het zal mij dus benieuwen! En anders heb ik gelijk een manier gevonden om plek in mijn koffer te creeren. 😉 De zaak was namelijk eigenlijk gesloten, dus ik heb niet eens een provosorisch bonnetje gekregen om mijn spullen op te kunnen halen, dus spanneeeend!  Ik ben dit soort taferelen inmiddels gewend in Thailand. 🙂 Straks zit alles als het goed is gesealed in plastic en hopelijk is het dan gemakkelijker in te pakken in mijn koffer en kan ik met 2stuks bagage terug naar huis. We lopen nog even richting het strand! (Waaaauw, warm water, mooi uitzicht, mooie beachclub, krabbetjes en kwallen).

image

Terug in het hotel gaan we om 18:00 eten met de mensen die daar zin in hebben. Er blijkt best wel wat animo te zijn en we gaan met een mini-bus en een luxe taxi auto voor 400 baht (EUR 10,80). Dat lijkt mij voor Thaise begrippen best duur, maar om 19 mensen te vervoeren is dat slechts 20 baht per persoon (EUR 0,54). Het eten is erg gezellig  met een Thais-Europese keuken. We hebben weer een jongerentafel en een ouderetafel! Leuk toch dat op deze vakantie met vele indrukken zoveel klikt. Heel erg leuk vind ik dat ! Het eten was erg gezellig: ik heb carpaccio op en pasta met zalm…. hmmmmmmm! Geen idee waar het gesprek bij de volwassenen over gaat, maar bij ons gaat het over de belangrijke verschillen tussen mannen en vrouwen en een geanimeerd gesprek hierover ontstaat.

image

Uiteindelijk hebben we een leuk gesprek! We besluiten in de lobby verder te kletsen onder het genot van een voor mij  ‘Gordon’s Passion-cocktail’. En nu zit ik op mijn kamer en mijn ogen zijn al 8x dichtgevallen. Dit blogje is dus misschien niet zo erg lang! Ik ben zooooo enorm moe dat ik zelfs zittend kan gaan slapen. Dat g a ik even niet proberen! Denken jullie ook dat we de helft van het fenoneem 2x per maand? (geen idee wanneer ik deze halfgare zin getypt heb… :S )

Morgenochtend vul ik nog even wat dingetjes aan, maar nu eerst: onder de wol. Voordat ik morgen met kleine vierkante toetsjes van mijn toetsenbord in mijn voorhoofd opsta omdat ik al 4x voor mijn iPad in slaap gevallen ben. Toen ik vanmorgen dit stuk teruglas, kwam ik zoveel rare zinnen tegen, dus ik heb hem inmiddels een beetje bij gewerkt. Waarschijnlijk heb ik tussen mijn 5-slaapmomenten van de iPad door de dingen waar ik toen over droomde opgeschreven…. haha. Vergeef me, inmiddels is het gelukkig allemaal weer netjes. 🙂 😉

Liefs, Ine.

image

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *